Ja, hvor vi mennesker dog glemmer hurtigt.
Midt i 70èrne skete der 2 brande, som gjorde meget store indtryk på befolkningen.
Branden i Stengade og branden på Hotel Kong Frederik.
I begge tilfælde brændte mange mennesker inde på grund af mangelfuld brandsikring, manglende flugtveje og afspærrede flugtveje. Nogle mistede livet ved udspring, og flere blev fanget i lejlighederne fordi flugtvejen (køkkentrappedøren) var afspærret med f.eks. køleskab. Andre kom ikke ud fordi der var effekter på trapper m.m.
Politikerne besluttede efterfølgende at relevante ejendomme skulle brandsikres i flere tempi og det var en god beslutning. I 3 tilfælde har vi erfaret at brandsikringen virker, nemlig branden i Nørrevoldgade 10, Sølvgade 88 og Rosengade 3.
Lov om brandsikring af ældre beboelsesbygninger mv.- Lovbekendtgørelse nr. 228 af 26. maj 1977, lov nr. 1336 af 19. december 2008 og lovbekendtgørelse nr. 1710 af 16. december 2010 gælder stadig
"Ejere af bygninger med mere end 2 etager, som benyttes til beboelse eller ophold for mennesker, skal sørge for, at bygningerne opfylder nærmere af økonomi- og erhvervsministeren fastsatte krav til trapper, trapperum, redningsvinduer, adgangsforhold m.v., som tager sigte på at sikre beboernes redningsmuligheder i tilfælde af brand"
Og hvad nu?
Vi ser daglig ældre ejendomme og kan ofte oplyse ejerne om, at brandsikringsforhold ikke er vedligeholdt, hvad der er ejer/bestyrelsens pligt!
Det er således på tide at få opmærksomheden rettet mod problematikken og evt. at få ejendommen gennemgået igen.
COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED
Aktuel ByggeRådgivning har igennem vores mere end 40 år på markedet arbejdet med mange forskellige typer sager.
Vi hjælper dig gerne med både stort og småt - men skal du have bygget en ny storebæltbro, kan vi ikke hjælpe.
Ring hvis du skal
abr@abr-raad.dk - 3331 2102S